logo-kersten
 

Kersten nu ook hulpmiddelenleverancier voor gemeente Weert en Nederweert

Limburg kleurt verder ‘Kersten groen’!

Roermond – 1 maart 2021. Kersten Hulpmiddelen gaat vanaf 1 maart de levering en het onderhoud van hulpmiddelen verzorgen voor de gemeente Weert en Nederweert. Het betreft hulpmiddelen die worden verstrekt in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Het contract werd na een Europese gemeenschappelijke aanbesteding van beide gemeentes gegund aan Kersten Hulpmiddelen.

Kersten Hulpmiddelen is een landelijke speler binnen de hulpmiddelenbranche en levert zowel hulpmiddelen aan zorginstellingen als aan particulieren via uitleenpunten of op basis van een Wmo contract met een gemeente. De Limburgse gemeentes Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond hebben momenteel eveneens een Wmo contract met Kersten Hulpmiddelen. Nu daar ook Weert en Nederweert aan worden toegevoegd, kleurt de provincie Limburg verder ‘Kersten groen’. Als organisatie met Limburgse roots – de organisatie werd in 1987 opgericht in Roermond door Ambrous Kersten – zijn we daar natuurlijk extra trots op!

Een soepele overgang voor de inwoners
Bij een wisseling van hulpleverancier is het altijd ons uitgangspunt dat de wisseling van leverancier voor inwoners van een gemeente zo soepel als mogelijk verloopt. Inwoners die al gebruik maken van een Wmo-hulpmiddel behouden dan ook het hulpmiddel dat ze via de vorige hulpmiddelenleverancier in bruikleen hebben gekregen. Kersten neemt als nieuwe leverancier het onderhoud en reparaties aan het hulpmiddel over. Inwoners van de gemeente Weert en Nederweert die dit betreft zijn hierover inmiddels geïnformeerd. Nieuwe aanvragen voor hulpmiddelen worden vanaf nu rechtstreeks verzorgd door Kersten.

Voor reparaties komen we momenteel gewoon aan huis, uiteraard met inachtneming van alle richtlijnen. Zodra de coronamaatregelen het toelaten wordt er gestart met servicepunten op een centrale plek binnen de gemeente. Op deze servicepunten kunnen inwoners terecht voor kleine reparaties of technische vragen. Voor spoed of pech blijven we uiteraard gewoon thuis langs komen.

Goede samenwerking met de gemeente
De afgelopen periode hebben we samen met de gemeente Weert en Nederweert alle voorbereidingen getroffen om het contract goed te kunnen implementeren. Om de dienstverlening soepel en transparant te laten verlopen wordt er o.a. gebruik gemaakt van iWmo, de standaard voor veilig elektronisch berichtenverkeer tussen de gemeente en Kersten. Tijdens de voorbereidingen is alles grondig getest zodat ook iWmo vanaf 1 maart direct kan worden gebruikt.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze website. Inwoners van de gemeente Weert en Nederweert kunnen voor vragen terecht bij onze vestiging in Roermond via telefoonnummer 088-5509000.