De reis van Kersten Hulpmiddelen

1987: De oprichting door Ambrous Kersten
Ambrous Kersten start onder de naam Kersten Revalidatietechniek. Hij wil het welzijn en de levenskwaliteit van mensen met een fysieke beperking verbeteren. Zijn missie: mensen in beweging brengen én houden door ze de juiste hulpmiddelen aan te bieden.

1999: De eerste verhuizing
De organisatie groeit de eerste jaren gestaag. In 1999 is het tijd voor een verhuizing naar een nieuw en groter pand.

2004: Wisseling van de wacht
In 2004 draagt Ambrous het stokje over en wordt Kersten overgenomen door een nieuwe directie. De plannen zijn ambitieus en de nieuwe impuls zorgt voor een flinke groei van de organisatie.

2004: Start Social Return
In 2004 neemt Kersten Jos Paulisse als eerste medewerker in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit wordt ook wel ‘social return’ genoemd. Er zullen nog vele medewerkers volgen. En Jos werkt nog steeds bij ons.

2007: Start Circulair werken
Tot nu toe komen weinig gebruikte rolstoelen vaak terecht in kelders van zorginstellingen, of worden ze zelfs weggegooid. Aan nieuwe cliënten worden vrijwel uitsluitend nieuwe rolstoelen uitgereikt. Kersten springt in 2007 als depothouder in de markt en focust zich op het herinzetten van gebruikte rolstoelen. Circulaire depots worden de norm.

2012: Kersten breidt uit!
Kersten breidt haar activiteiten buiten Limburg uit. In 2012 opent een nieuwe vestiging in Nijkerk en een jaar later een nieuwe locatie in Almelo. Kersten ontwikkelt zich tot een sterke regionale speler in het zuiden en oosten van het land.

2013: Overname RTD techniek – aandacht voor maatwerk
Op 1 januari 2013 wordt RTD techniek aan de organisatie toegevoegd. RTD is eveneens een mooie organisatie met een bijzondere geschiedenis. Als werkplaats voor revalidatietechniek uit het Dorp, bekend van de grote Mies Bouwman actie, weet deze organisatie alles over complexe casussen. Met deze overname verbreedt Kersten haar producten- en dienstenassortiment met expertise in de complexe hulpmiddelenzorg en in maatwerk.

2019: Kersten nu ook officieel inclusief: PSO Keurmerk – Trede 3
Kersten behaalt de hoogste trede van het TNO-keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). In ditzelfde jaar worden we beloond met de felbegeerde MVO-Konnekt’os Prijs. Het is een erkenning voor het feit dat als een serieuze speler worden gezien in het faciliteren van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

2020 | maart: Een nieuwe directie, een nieuwe koers met focus
2020 is een veelbewogen jaar. Er wordt een nieuwe en ambitieuze directie aangesteld. Het doel: Kersten verder laten groeien zonder afbreuk te doen aan het DNA en een waardevol verleden. Duurzame groei samen realiseren wordt het nieuwe motto. De organisatie wordt ingericht naar business units zodat er nog meer focus en aandacht is voor de klant.

2020 | juni: Overname Hulpmiddelencentrum
Met de overname van het Hulpmiddelencentrum krijgt Kersten Hulpmiddelen er 130 nieuwe collega’s, vijf nieuwe Wmo-vestigingen en een ZV-afdeling bij. Kersten Hulpmiddelen wordt hierdoor een landelijke speler en legt de basis voor een kwalitatieve totaalleverancier. Kersten weet het overgrote deel van de gemeenten te overtuigen om de doorstart met hen te maken.

2020 | september: Start Green Deal
Het circulair werken en aandacht voor mens en milieu wordt bekrachtigd door de ondertekening van de Green Deal. Kersten Hulpmiddelen is de eerste hulpmiddelenleverancier die partner is van de Green Deal.

2021 | februari: Het draait om mensen
We vertalen onze missie, visie en strategie naar een nieuwe identiteit, en een nieuw beeldmerk. De kern: Het draait om mensen!

2021 | april: Samen verder met FullMobility
Door de overname van FullMobility verwelkomen we 20 nieuwe medewerkers en krijgen we er twee vestigingen bij. Hiermee verstevigt Kersten haar landelijke positie.

2021 | december: Overname Bert Stevens Orthesebouw (BSO)
Per 1 december 2021 heten we de specialisten van BSO van harte welkom bij de Kersten familie. De maatwerkportefeuille wordt naast RTD Arnhem uitgebreid met BSO.

Nu
Door de rijke geschiedenis van Kersten en de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt, en nog steeds maken, zijn we op de dag van vandaag actief binnen alle zorggerelateerde financieringsstromen (Wmo, Wlz, Zvw) en binnen de gehele zorgketen. Met onze circa 600 medewerkers, actief in het hele land, staan we elke dag klaar voor mensen. En zien we dat we nog heel veel kunnen betekenen.