Hulpmiddel lenen als particulier

Wilt u als particulier een hulpmiddel aanvragen? De vergoeding verloopt via uw zorgverzekeraar. De meeste hulpmiddelen worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Op vertoon van uw zorgpas en een geldig legitimatiebewijs kunt u kleine hulpmiddelen bij één van onze uitleenpunten direct meenemen.

Hulpmiddel lenen

Hulpmiddel huren als particulier

Het kan zijn dat u het hulpmiddel langer dan de ‘reguliere’ uitleenperiode nodig heeft. Afhankelijk van het soort hulpmiddel zijn er nog steeds verschillende mogelijkheden. Soms kan u het hulpmiddel blijven gebruiken met een aanvullende indicatie via uw zorgverzekeraar. In andere gevallen kan de gemeente u helpen via de Wmo. Een andere optie is om het hulpmiddel voor eigen rekening huren. Wij denken graag met u mee om u te adviseren wat het beste bij uw situatie past.

Hulpmiddel huren

Levering van uw aangevraagde hulpmiddel

Kleine hulpmiddelen zoals een toiletstoel, douchestoel, bedverhogers, rolstoel, rugsteun en kraamhulpmiddelen zijn vaak direct mee te nemen bij onze uitleenpunten. Het is ook geen probleem om hulpmiddelen aan huis te bezorgen. Bij spoed kan dit zelfs binnen 24 uur. We overleggen vooraf wat voor u het meest geschikte aflevermoment is.

Uitleenpunten hulpmiddelen