logo-kersten
 

Hulpmiddelenspecialist Jaap van Egdom ondersteunt Paralympisch team 2020

Toen hulpmiddelenspecialist Jaap van Egdom een folder van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie onder ogen kreeg, wist hij meteen: daar wil ik deel van uitmaken! Als zoon van een fietsenmaker werd de interesse in fietsen en techniek hem met de paplepel ingegoten. In combinatie met zijn ervaring als hulpmiddelenspecialist, was Jaap geknipt voor de rol van technisch stafmedewerker bij het Paralympisch team, dat hij momenteel helpt in de voorbereidingen naar de Paralympische Spelen 2020.

In zijn vrijwilligersfunctie, die hij één dag in de week naast zijn baan bij Kersten bekleedt, denkt Jaap mee over het materiaal zoals aerodynamica en aanpassingen. De renner heeft daardoor een optimale houding voor dito prestaties. Als onderdeel van de topsportselectie, houdt Jaap zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe fietsen voor de renners uit de topsportgroep zodat zij het beste materiaal krijgen.

Op weg naar zes keer goud
Zijn rol bij de KNWU is dus heel divers. Jaap: “Ik treed adviserend, coördinerend maar ook uitvoerend op, zodat niet alleen de juiste onderdelen gekozen worden maar ook op de juiste plek belanden én geïnstalleerd worden.” Hij is actief betrokken bij de voorbereidingen van de Spelen en zal ook tijdens het evenement stand-by staan om de fietsen klaar te zetten, te reinigen en te onderhouden. “De teamspirit en ervaring van Kersten neem ik mee naar de KNWU en andersom,” vertelt Jaap. “Ik ben trots dat ik deel uitmaak van één van ’s werelds beste Paralympische teams. Ik hoop dat mijn inzet een bijdrage mag zijn aan zes keer goud in Tokyo!”

Wilt u meer weten over dit Paracyclingteam of ook een bijdrage leveren? Kijk dan op www.knwu.nl/para-cycling.