Samen duurzaam bloeien

Vandaag is een speciale dag voor alle professionals in de zorg, want vandaag is het de Dag van de Zorg. We staan op deze dag graag stil bij al die mensen wiens zorg en aandacht onmisbaar zijn in het leven van velen. Daarnaast spreken we op deze dag onze wens uit om als zorgsector samen duurzaam te bloeien. Want een duurzame samenleving waarin de mens centraal staat, dat is waar het om draait. 

Samen duurzaam bloeien

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oftewel duurzaam ondernemen, zit diep in ons DNA verankerd. Voor ons is dat logisch, want we werken binnen een maatschappelijke sector. Dan moet je zelf het goed voorbeeld geven, of beter nog: voor de troepen uitlopen. Dit doen we op verschillende manieren. Zo heeft Kersten in 2020 als eerste speler binnen de hulpmiddelenbranche de Green Deal ondertekend. Hiermee zetten we ons aantoonbaar in voor circulair werken, een gezondere leef- en verblijfsomgeving en CO2-reductie. We willen daarin een standaard zetten die ook andere spelers in de branche stimuleert om mee te doen. Want verduurzaming van de zorg werkt alleen als wij het samen doen.

Social return & inclusiviteit
Wij zetten ons actief in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende plek te geven binnen onze organisatie. Zo heeft 12% van onze medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt, zichtbaar of onzichtbaar. Ons uitgangspunt is dat iedereen zijn talenten ontdekt en gebruikt en dat we kijken naar wat medewerkers ondanks hun beperking (juist) wél kunnen.

Circulair werken
Sinds onze oprichting zijn wij gestart met de herinzet van hulpmiddelen. Dankzij ons vakmanschap, preventieve onderhoud en het slim inrichten van processen kunnen hulpmiddelen en onderdelen op verantwoorde wijze gebruikt en hergebruikt worden. Herinzet bespaart niet alleen transport, maar draagt ook bij aan de toegankelijk en betaalbaarheid van de zorg.

Toekomst
Hiermee bouwen we aan een duurzamere wereld voor onze toekomstige generaties. Zo zoeken we actief naar samenwerkingen met onze klanten en relaties die zich ook inzetten voor een duurzame toekomst. Doet u ook mee? Samen maken we het verschil.

Misschien ook interessant

Gewijzigde-openingstijden---tegel

Openingstijden depot – Koningsdag en Hemelvaart

Rondom Koningsdag en Hemelvaart hanteren wij binnen ons depot andere openingstijden. Lees hieronder verder.

LEES MEER >

Door met Menzis Zorgkantoor

Vanaf 1 april gaat de nieuwe driejarige overeenkomst in voor het rolstoeldepot van Menzis voor het herverstrekken van rolstoelen en andere mobiliteitshulpmiddelen in het kader

LEES MEER >
Cuijk-Kersten

Kersten opnieuw hulpmiddelenleverancier in Land van Cuijk

De Brabantse gemeente Land van Cuijk heeft voor de komende vier jaar opnieuw een overeenkomst afgesloten met Kersten Hulpmiddelen. Als hulpmiddelenleverancier mogen we voor deze

LEES MEER >