logo-kersten
 

Over Kersten Hulpmiddelen

Het draait om mensen.

Welke fysieke beperking iemand ook heeft. Of deze is aangeboren of ontstaan door ziekte, een ongeval of ouderdom: wij willen mensen vooruit helpen en hun leven een beetje makkelijker maken. Met hulpmiddelen, met onze kennis en uiteraard ook met ons vakmanschap. Maar vooral ook met aandacht voor de mens achter het hulpmiddel. Want bij ons draait het om mensen!

Wij zijn actief binnen de gehele zorgketen. Als partner en dealer voor zorginstellingen, als betrouwbare hulpmiddelenleverancier voor gemeentes, als uitleenpunt voor de particulier om de hoek. Wat u ook nodig heeft, wij denken graag met u mee en lossen het op! Van levering tot en met onderhoud, service en reparatie. Van advies en keuringen tot en met slim voorraadbeheer in lijn met wet- en regelgeving.

Het begon in 1987 met ...
Ambrous Kersten richtte Kersten Hulpmiddelen op in 1987. Hij wilde het welzijn en de levenskwaliteit van mensen met een fysieke beperking verbeteren. Mensen in beweging brengen én houden door ze de juiste hulpmiddelen te bieden. Daar begon ons verhaal mee. De wereld binnen en buiten de zorg is sindsdien enorm veranderd en Kersten veranderde mee. En niet alleen dat, we wisten ook flink uit te breiden. Van een regionale speler groeiden we uit tot een landelijke organisatie. Maar ons principe – het draait om mensen – is in al die jaren hetzelfde gebleven. En dat is precies wat Kersten Kersten maakt.

De stap naar MVO is voor ons niet meer dan logisch
Mensen maken deel uit van een samenleving. Een samenleving waarin ook de volgende generaties nog volop van het leven moeten kunnen genieten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit diep verankerd in ons DNA. Voor ons is dat logisch, want we werken binnen een maatschappelijke sector. Dan moet je zelf het goede voorbeeld geven. Of beter nog, voor de troepen uitlopen en andere inspireren. Hoe doen we dat?

Inclusieve organisatie bekrachtigd met PSO – trede 3
Allereerst door een inclusief bedrijf te zijn, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig deel van uitmaken. Bij Kersten zetten wij ons actief in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende plek te geven binnen onze organisatie. Iedere collega hoort er vanaf de eerste dag 100% bij en krijgt dezelfde kansen en mogelijkheden. De diversiteit van mensen is onze kracht. We denken vanuit mogelijkheden en kijken naar wat onze medewerkers ondanks een beperking (juist) wel kunnen. Hier worden we als organisatie rijker van. We hebben niet voor niets de hoogste trede behaald binnen het PSO keurmerk. We zijn trots op al onze collega’s!

Circulair en milieu gaan hand in hand!
En we doen nog meer! We hebben oog voor het milieu en kijken kritisch hoe we voorspilling kunnen voorkomen.We kijken bij elk hulpmiddel goed naar de mogelijkheden tot hergebruik. Herverstrekken is duurzaam en draagt bij aan de circulaire samenleving en het verantwoord omgaan met het milieu. Door ons vakmanschap, ons regelmatige en goede onderhoud en door processen slim in te richten, kunnen hulpmiddelen en onderdelen op verantwoorde wijze gebruikt en hergebruikt worden. Op deze manier dragen we ook bij aan toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg. En dat is in het belang van onze huidige generatie en van de generaties die eraan komen.

Het feit dat Kersten in 2020 als eerste hulpmiddelenleverancier de Green Deal heeft ondertekend, geeft aan dat we als organisatie op de goede weg zitten en ook hier een voorloper zijn. Onze ambities om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame samenleving zijn serieus.

Circulair werken, PSO en Green Deal