Geschreven door: Yasmin

Datum: 01-06-2023

Beide gemeentes hebben – afzonderlijk van elkaar- gekozen voor Kersten als nieuwe hulpmiddelenleverancier. Uiteraard gaan we onze stinkende best doen. Vestigingsmanager Daphney Janssen die verantwoordelijk is voor de uitvoering van deze Wmo overeenkomst: “Beide nieuwe contracten vormen een prachtige aanvulling op ons werkgebied. We kennen de regio en zijn trots om nog meer gemeentes te mogen toevoegen. We zien dan ook uit naar de nieuwe samenwerking: met de gemeenten Ede en Rhenen en met de gebruikers van de hulpmiddelen. Bij Kersten kijken we altijd naar de mens achter het hulpmiddel en hoe een hulpvraag het beste kan worden opgelost. Dan helpt het als je laagdrempelig en zeer toegankelijk bent. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met ons team ook voor de inwoners van Rhenen en Ede een betrouwbare hulpmiddelenleverancier kunnen zijn”.

Wat verandert er voor de inwoners, huidige en toekomstige gebruikers? 
Inwoners van Rhenen en Ede die voorheen gebruik maakten van de dienstverlening van een andere hulpmiddelenleverancier, kunnen gewoon gebruik blijven maken van hun huidige hulpmiddel. Dat is wel zo prettig. Vanaf 1 juni neemt Kersten service en onderhoud voor haar rekening. Dat betekent ook dat de komende periode contact zal worden opgenomen met deze gebruikers voor een kennismaking en een servicecheck. Nieuwe gebruikers heten we van harte welkom. Zij kunnen bij hun Wmo consulent aangeven dat Kersten hun hulpmiddelenleverancier mag worden.

Speciaal voor inwoners zijn er informatiepagina’s met de belangrijkste contactgegevens
www.kerstenhulpmiddelen.nl/ede 

www.kerstenhulpmiddelen.nl/rhenen

Langdurige samenwerking maakt duurzaam ondernemen in de regio mogelijk
Beide Wmo contracten zijn voor een langere periode afgesloten. Ede maximaal 8 jaar en Rhenen maximaal 6 jaar. Dit sluit goed aan bij onze visie om voor een langdurige relatie met onze opdrachtgevers te gaan, waarbij persoonlijke samenwerking en communicatie centraal staan. Dan helpt het als er tijd is om elkaar te leren kennen en in elkaar te investeren. Dit doen we o.a. door het delen van kennis en ook door duurzame samenwerkingsverbanden met maatschappelijk partners in de regio, zoals bijvoorbeeld met Cultura Ede.

Dit maakt Kersten Kersten
Kersten Hulpmiddelen is een landelijke speler binnen de hulpmiddelenbranche en levert zowel hulpmiddelen aan zorginstellingen, als rechtstreeks aan gebruikers via uitleenpunten voor tijdelijke uitleen of op basis van de Wmo aan inwoners van een gemeente. Naast het leveren van hulpmiddelen, staat Kersten ook bekend als een zeer inclusieve en duurzame organisatie. Meer dan 12% van de medewerkers bij Kersten heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en er wordt standaard gewerkt vanuit het circulariteitsprincipe. MVO zit dan ook diep in het DNA en de werkwijze van de organisatie verankerd. Maar het meest belangrijk blijft natuurlijk de klant. “Bij alles wat we doen kijken we altijd naar de mens achter het hulpmiddel. Daar kan je het verschil maken, dus dat gaan we dan ook doen!” aldus Bas Alberts, CEO bij Kersten Hulpmiddelen.