Wmo hulpmiddelen in Beek, Sittard-Geleen en Stein

In de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein is Kersten Hulpmiddelen de Wmo hulpmiddelenleverancier. Samen komen we altijd tot een oplossing die past bij uw situatie. Heeft u een vraag? Bel ons gerust.

Wmo hulpmiddelen in de Westelijke Mijnstreek

Wmo hulpmiddelen aanvragen in de Westelijke Mijnstreek

Het proces van het aanvragen van een Wmo hulpmiddel begint met een melding bij de gemeente. Als de gemeente akkoord gaat met uw verzoek voor een hulpmiddel vanuit de Wmo en u hebt gekozen voor Kersten Hulpmiddelen, gaat ons team in Beegden voor u aan de slag. De klantenservice zal contact met u opnemen om alle details met betrekking tot het hulpmiddel door te nemen. Indien nodig zal een adviseur bij u thuis langskomen om het hulpmiddel vooraf te passen.

 

Vestiging Westelijke Mijnstreek

Beegderveld 5
6099 NC Beegden
T. 088-000 9456 (24/7 bereikbaar) 
E. wmowestelijkemijnstreek@kerstenhulpmiddelen.nl

 

Waarom kiezen voor Kersten Hulpmiddelen?

Bij Kersten Hulpmiddelen staat de mens centraal. Wat voor fysieke beperking iemand ook heeft, bij Kersten Hulpmiddelen streven we ernaar mensen vooruit te helpen, hun wereld te vergroten en het leven iets gemakkelijker te maken. Voor uw gemeente leveren wij Wmo hulpmiddelen, maar bij ons vindt u ook een breed aanbod van hulpmiddelen die u kunt lenen, huren of kopen. Dankzij onze samenwerking met alle zorgverzekeraars kan iedereen die een hulpmiddel nodig heeft altijd bij ons terecht.

Klantreis WMO

Veelgestelde vragen

De Wmo, afkorting voor Wet maatschappelijke ondersteuning, is een regeling waarbij gemeenten hulp bieden aan mensen met een ziekte, beperking of ouderen die thuis wonen. Het doel is om ervoor te zorgen dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Als u door een handicap, chronische aandoening of ouderdom niet meer volledig zelfstandig bent en afhankelijk bent van hulp, kunt u ondersteuning krijgen via de Wmo. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Bij uw gemeente kunt u hulp en ondersteuning aanvragen via het “Wmo-loket”. De Wmo-consulent zal met u contact opnemen om uw situatie te bespreken en te kijken wat er nodig is in uw specifieke situatie. Daarna bepaalt de gemeente welke ondersteuning voor u beschikbaar is.

De Wmo biedt allerlei voorzieningen, ook voor in en om het huis. Denk aan mobiliteitshulpmiddelen zoals (elektrische) rolstoelen, driewielfietsen, scootmobielen, tilliften en verrijdbare douche- of toiletstoelen.

Volwassen inwoners (18+) kunnen door gemeenten worden gevraagd om een eigen bijdrage te leveren voor ondersteuning vanuit de Wmo, zoals huishoudelijke hulp en andere voorzieningen. Momenteel is deze eigen bijdrage maximaal €20,60 per maand. Informeer bij uw gemeente naar de hoogte van deze bijdrage. Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd voor rolstoelen.

Binnen 48 uur nadat we uw aanvraag voor het hulpmiddel van uw gemeente hebben ontvangen, nemen we contact met u op. Als het hulpmiddel op voorraad is, wordt het snel geleverd. Moet het hulpmiddel op maat worden gemaakt of besteld worden, dan kan dit langer duren. In dat geval houden we u op de hoogte. Voor vragen over de voortgang van uw aanvraag kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hulp nodig bij uw aanvraag in De Westelijke Mijnstreek?

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088-000 9456 of stuur een e-mail via onderstaande knop.

Stuur een e-mail