logo-kersten
 

Geschiedenis

Sinds 1987

In 1987 richtte Ambrous Kersten het bedrijf Kersten Revalidatietechniek op. Door te focussen op vakmanschap en kwalitatief hoogstaande producten, kon Kersten in de loop der jaren uitgroeien tot een grote speler op de hulpmiddelenmarkt.

Gestaag groeide het bedrijf uit haar voegen.

Op 15 juni 1999 opende toenmalig burgemeester H. Kaiser van de Gemeente Roermond een nieuw pand gevestigd op Middenhoven 18 te Roermond.

In 2004 werd Kersten overgenomen door een jongere, ambitieuze directie. Deze nieuwe impuls veroorzaakte een flinke groei van de organisatie. De activiteiten van Kersten verbreedden zich tot een compleet scala van producten en diensten.

Kersten is Nederlands grootste herverstrekker van hulpmiddelen.

Kersten herverstrekt rolstoelen sinds 2007. Dit is de grootste herverstrekkingsactiviteit van Kersten. Sinds 2011 herverstrekken we ook bedden. Weer een jaar laten begon Kersten met de herinzet van beeldschermloepen.

In 2012 bereikten we een mijlpaal.

Op de Floriade 2012 werd de 50.000ste herverstrekte rolstoel uitgereikt. Een mijlpaal voor Kersten. Het herverstrekken van hulpmiddelen had op dat moment al een kostenbesparing van liefst €100 miljoen opgeleverd.

In 2012 is Kersten verder uitgebreid met een vestiging in Nijkerk, gevolgd door een feestelijke opening door wethouder Mieke Kuik van de vestiging in Almelo in 2013.

Uitbreiding product- en dienstenassortiment.

Per 1 januari 2013 is RTD, gelegen in het Dorp in Arnhem, volledig overgenomen door Kersten.

Met de overname van RTD verbreedde Kersten haar producten- en dienstenassortiment met communicatiehulpmiddelen, domotica, armachtigen, computerbediening en zeer complexe mobiliteitsaanpassingen en een eigen kenniscentrum. Hiermee is Kersten de hulpmiddelenaanbieder met het breedste assortiment.

Landelijke dekking

In juni 2020 heeft Kersten een groot deel van het Hulpmiddelencentrum (HMC) overgenomen. Met deze overname verwelkomde Kersten ruim 150 nieuwe medewerkers en zes vestigingen. Samen met de bestaande vestigingen, heeft Kersten een landelijk dekkend netwerk met 459 ervaren en zeer gemotiveerde medewerkers.