Wmo hulpmiddelen in Noordoost Brabant

In de gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst en Oss is Kersten Hulpmiddelen de Wmo hulpmiddelenleverancier. Samen komen we altijd tot een oplossing die past bij uw situatie. Heeft u een vraag? Bel ons gerust.

 

Wmo hulpmiddelen in de gemeente Noordoost Brabant

Wmo hulpmiddelen aanvragen in Noordoost Brabant

Het aanvragen van een Wmo hulpmiddel start met een melding bij de gemeente. Als de gemeente instemt met uw verzoek voor een hulpmiddel vanuit de Wmo en u hebt de keuze voor Kersten Hulpmiddelen gemaakt, gaan wij vanuit onze vestiging in Heteren direct voor u aan de slag. Onze klantenservice neemt contact met u op om alles rondom het hulpmiddel door te spreken. Als het nodig is om vooraf een hulpmiddel te passen, komt onze adviseur gewoon bij u thuis.

 

Vestiging Noordoost Brabant

Poort van Midden Gelderland Rood 19
6666 LS Heteren
T. 088 – 0009420 (24/7 bereikbaar) 
E.

 

Waarom kiezen voor Kersten Hulpmiddelen?

Bij Kersten Hulpmiddelen draait het om mensen. Welke fysieke beperking iemand ook heeft, bij Kersten Hulpmiddelen willen we mensen vooruit helpen, hun wereld vergroten en het leven iets gemakkelijker maken. Voor uw gemeente zijn wij leverancier van Wmo hulpmiddelen, maar bij ons vindt u ook een breed aanbod van hulpmiddelen die u kunt lenen, huren of kopen. Dankzij onze samenwerking met alle zorgverzekeraars kan iedereen die een hulpmiddel nodig heeft altijd bij ons terecht.

Klantreis WMO

Veelgestelde vragen

De Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Het is een regeling waarbij gemeenten hulp bieden aan mensen met een ziekte of beperkingen en ouderen die thuis wonen. Het doel is om ervoor te zorgen dat deze mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Iedereen die door een handicap, chronische aandoening of ouderdom afhankelijk is van hulp en daardoor niet meer zelfstandig kan functioneren, kan aanspraak maken op ondersteuning uit de Wmo. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Het aanvragen van hulp en ondersteuning vanuit de Wmo regelt u via het “Wmo-loket” van uw gemeente. De Wmo-consulent van de gemeente neemt vervolgens contact met u op om te bespreken wat de specifieke problemen van uw situatie zijn en wat er nodig is om deze problemen op te lossen. Op basis van de informatie uit dit gesprek besluit de gemeente op welke ondersteuning u aanspraak maakt.

Onder de Wmo vallen allerlei voorzieningen, onder andere voor in en om het huis. Ook mobiliteitshulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een (elektrische) rolstoel, driewielfiets, scootmobiel, tillift of verrijdbare douche- of toiletstoel.

Gemeenten kunnen inwoners vanaf 18 jaar vragen om een eigen bijdrage te betalen voor ondersteuning uit de Wmo, zoals huishoudelijke hulp en andere voorzieningen. De eigen bijdrage is momenteel maximaal €20,60 per maand. Informeer bij uw gemeente naar de hoogte van de bijdrage die u moet betalen. De gemeente mag geen eigen bijdrage vragen voor rolstoelen.

Zodra we de aanvraag voor het hulpmiddel van uw gemeente hebben ontvangen, nemen we binnen 48 uur contact met u op. Als het hulpmiddel op voorraad is, wordt het snel geleverd. Als het hulpmiddel op maat gemaakt of besteld moet worden, kan dit langer duren. Als dit het geval is, informeren we u hierover. Neem gerust contact op voor meer informatie over de voortgang van uw aanvraag.

Hulp nodig bij uw aanvraag in Noordoost Brabant?

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 – 000 9420 of stuur een e-mail.

Stuur een e-mail