Geschreven door: Sander

Datum: 29-03-2022

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Kersten Hulpmiddelen leidt al 20 jaar mbo-studenten op. Op de werkvloer leren ze praktische en sociale vaardigheden. Mieke Wijnen (manager MVO) is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat we op deze manier onze toekomstige werkgeneratie de nodige opstap geven om te gaan werken in het vakgebied. Hulpmiddelenzorg is een mooi vak met specialistische kennis en ambacht. Deze delen we graag! We hebben hiervoor begeleiders in dienst zodat studenten goed mee kunnen draaien in de praktijk en de nodige ondersteuning krijgen. Indien nodig passen we het werk of taken aan, zodat iedereen tot z’n recht komt. Hoe mooi is dat?! We hebben ervaring met studenten van alle niveaus. Onze entree studenten die net wat meer ondersteuning nodig hebben, krijgen naast het leren van praktische vaardigheden ook aanvullende trainingen bijvoorbeeld over hoe te functioneren in een team. Inclusief ondernemen zit in ons DNA en we hopen andere bedrijven te inspireren dit ook te gaan doen. We zijn super trots op deze nominatie. Onze grote dank!

Maandag 16 mei 2022 organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

Het overzicht van alle winnaars vindt u op de website van SBB:
https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/