Geschreven door: anastasia

Datum: 08-07-2021

Leeuwarden – juli 2021. Kersten Hulpmiddelen opende in juni een nieuwe uitleenlocatie bij de polikliniek van Tjongerschans in Lemmer. Met de start van het zomerseizoen zijn beide organisaties klaar om wanneer het toch even anders loopt dan gepland, inwoners én bezoekers van Lemmer te voorzien van goede zorg en waar nodig een tijdelijk hulpmiddel zoals bijvoorbeeld krukken of een rolstoel.

Het uitleenpunt in Lemmer is een uitbreiding op het bestaande uitleenpuntennetwerk van Kersten Hulpmiddelen in Friesland. Ook in Heerenveen is een uitleenpunt van Kersten gevestigd bij Trinitas. “We werken met het opzetten van onze uitleenpunten graag samen met lokale zorgorganisaties en zorgwinkels. Dat is uiteindelijk vooral in het belang van de klant. Als je je dan toch verstapt tijdens het zeilen, dan kan je vanuit Tjongerschans direct door naar een uitleenpunt om die rolstoel op te halen. Niet leuk, maar wel zo praktisch”, aldus Elly de Glee, accountmanager uitleen van Kersten. Uitleenpunten zijn er uiteraard niet alleen voor bezoekers tijdens de drukke zomermaanden, maar ook voor bewoners uit de regio het hele jaar door.

Waarvoor kunnen mensen terecht bij een uitleenpunt?

Bij een blessure, na een medische ingreep, rondom de bevalling, bij thuisrevalidatie of door ziekte, kan het zijn dat er tijdelijk een hulpmiddel nodig is. Bijvoorbeeld een rolstoel, bad-, douche- of toilethulpmiddel, krukken, bedklossen voor tijdens de bevalling of speciaal bed met bijbehorende accessoires. In de meeste gevallen kunnen hulpmiddelen kosteloos worden geleend. De vergoeding verloopt via de zorgverzekeraar. Kleinere hulpmiddelen kunnen direct worden meegenomen bij het uitleenpunt. Voor grotere hulpmiddelen zoals een bed wordt in overleg een afspraak voor levering aan huis gemaakt.

———————————————————————-
Relevante informatie:

Uitleenpunt Lemmer – Polikliniek Tjongerschans
Van Rijgersmapark 1, 8531 JA Lemmer
Geopend op afspraak – Bel 088 – 0009488

Uitleenpunt Heerenveen – Trinitas
Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen
Geopend op afspraak – Bel 06 – 89 99 07 30