Wmo hulpmiddelen in Eindhoven

In de gemeente Eindhoven is Kersten Hulpmiddelen de Wmo hulpmiddelenleverancier. Samen komen we altijd tot een oplossing die past bij uw situatie. Heeft u een vraag? Bel ons gerust.

Wmo hulpmiddelen in gemeente Eindhoven

Wmo hulpmiddelen aanvragen in Eindhoven

Het proces van het aanvragen van een Wmo hulpmiddel begint met een melding bij de gemeente. Als de gemeente akkoord gaat met uw verzoek voor een hulpmiddel vanuit de Wmo en u hebt gekozen voor Kersten Hulpmiddelen, gaat ons team in Eindhoven voor u aan de slag. De klantenservice zal contact met u opnemen om alle details met betrekking tot het hulpmiddel door te nemen. Indien nodig zal een adviseur bij u thuis langskomen om het hulpmiddel vooraf te passen.

 

Vestiging Eindhoven

Keulsebaan 510
6045 GL Roermond
T. 088-000 9455 (24/7 bereikbaar) 
E. wmoeindhoven@kerstenhulpmiddelen.nl

 

Waarom kiezen voor Kersten Hulpmiddelen?

Bij Kersten Hulpmiddelen staat de mens centraal. Wat voor fysieke beperking iemand ook heeft, bij Kersten Hulpmiddelen streven we ernaar mensen vooruit te helpen, hun wereld te vergroten en het leven iets gemakkelijker te maken. Voor uw gemeente leveren wij Wmo hulpmiddelen, maar bij ons vindt u ook een breed aanbod van hulpmiddelen die u kunt lenen, huren of kopen. Dankzij onze samenwerking met alle zorgverzekeraars kan iedereen die een hulpmiddel nodig heeft altijd bij ons terecht.

Klantreis WMO

Veelgestelde vragen

De Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Het is een regeling waarbij gemeenten hulp bieden aan mensen met een ziekte of beperkingen en ouderen die thuis wonen. Het doel is om ervoor te zorgen dat deze mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en actief kunnen meedoen in de samenleving.

Mensen die door een handicap, een chronische aandoening of ouderdom niet meer zelfstandig kunnen functioneren en afhankelijk zijn van hulp, kunnen ondersteuning krijgen via de Wmo. Vraag uw gemeente naar de mogelijkheden.

U kunt hulp en ondersteuning vanuit de Wmo aanvragen via het “Wmo-loket” van uw gemeente. De Wmo-consulent van de gemeente zal vervolgens contact met u opnemen om te bespreken wat de specifieke problemen in uw situatie zijn en wat er nodig is om deze op te lossen. Op basis van dit gesprek besluit de gemeente welke ondersteuning voor u beschikbaar is.

Onder de Wmo vallen allerlei voorzieningen, onder andere voor in en om het huis. Ook mobiliteitshulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een (elektrische) rolstoel, driewielfiets, scootmobiel, tillift of verrijdbare douche- of toiletstoel.

Gemeenten kunnen van volwassen inwoners (18+)  vragen om een bijdrage te leveren voor ondersteuning vanuit de Wmo, zoals huishoudelijke hulp en andere voorzieningen. Momenteel bedraagt deze eigen bijdrage maximaal €20,60 per maand. Vraag bij uw gemeente naar de hoogte van deze bijdrage. Voor rolstoelen mag de gemeente geen eigen bijdrage vragen.

Zodra we de aanvraag voor het hulpmiddel van uw gemeente hebben ontvangen, nemen we binnen 48 uur contact met u op. Als het hulpmiddel op voorraad is, wordt het snel geleverd. Als het hulpmiddel op maat gemaakt of besteld moet worden, kan dit langer duren. Als dit het geval is, informeren we u hierover. Neem gerust contact op voor meer informatie over de voortgang van uw aanvraag.

Hulp nodig bij uw aanvraag in Eindhoven?

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088-000 9455 of stuur een e-mail via onderstaande knop.

Stuur een e-mail