Wmo hulpmiddelen in Eemsdelta en Het Hogeland

In de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland is Kersten Hulpmiddelen de Wmo hulpmiddelenleverancier. Samen komen we altijd tot een oplossing die past bij uw situatie. Heeft u een vraag? Bel ons gerust.

 

Wmo hulpmiddelen in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland

Wmo hulpmiddelen aanvragen in Eemsdelta en Het Hogeland

Het proces voor het aanvragen van een Wmo hulpmiddel begint met het indienen van een melding bij uw gemeente. Als de gemeente akkoord gaat met uw aanvraag voor een hulpmiddel vanuit de Wmo, dan gaan we direct vanuit onze vestiging in Burgum voor u aan de slag. Ons klantenservice team neemt contact met u op om alle details rondom het hulpmiddel te bespreken. En als dat nodig is komt onze adviseur bij u thuis om het hulpmiddel vooraf te passen.

Vestiging Eemsdelta en Het Hogeland

Ymkersstrjitte 30A
9251 EM Burgum
T. 088 – 000 94 54 (24/7 bereikbaar) 
E.

 

Waarom kiezen voor Kersten Hulpmiddelen?

Bij Kersten Hulpmiddelen draait het om mensen. Welke fysieke beperking iemand ook heeft, bij Kersten Hulpmiddelen willen we mensen vooruit helpen, hun wereld vergroten en het leven iets gemakkelijker maken. Voor uw gemeente zijn wij de leverancier van Wmo hulpmiddelen, maar u kan bij ons ook terecht voor hulpmiddelen die u kunt lenen, huren of kopen. Dankzij onze samenwerking met alle zorgverzekeraars kan iedereen die een hulpmiddel nodig heeft altijd bij ons terecht.

Klantreis WMO

Veelgestelde vragen

De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), is een regeling waarbij gemeenten hulp bieden aan mensen met ziekte, beperkingen, en ouderen die thuis wonen. Het hoofddoel is om ervoor te zorgen dat deze individuen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Iedereen die door een handicap, chronische aandoening of ouderdom afhankelijk is van hulp en daardoor niet meer zelfstandig kan functioneren, kan aanspraak maken op ondersteuning uit de Wmo. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Het aanvragen van hulp en ondersteuning vanuit de Wmo regelt u via het “Wmo-loket” van uw gemeente. De Wmo-consulent van de gemeente neemt vervolgens contact met u op om te bespreken wat de specifieke problemen van uw situatie zijn en wat er nodig is om deze problemen op te lossen. Op basis van de informatie uit dit gesprek besluit de gemeente op welke ondersteuning u aanspraak maakt.

Binnen de Wmo vallen verschillende voorzieningen, waaronder hulpmiddelen voor in en om het huis en mobiliteitshulpmiddelen zoals een (elektrische) rolstoel, driewielfiets, scootmobiel, tillift of verrijdbare douche- of toiletstoel.

Gemeenten kunnen inwoners vanaf 18 jaar vragen om een eigen bijdrage te betalen voor ondersteuning uit de Wmo, zoals huishoudelijke hulp en andere voorzieningen. De eigen bijdrage is momenteel maximaal €20,60 per maand. Informeer bij uw gemeente naar de hoogte van de bijdrage die u moet betalen. De gemeente mag geen eigen bijdrage vragen voor rolstoelen.

Zodra we de aanvraag voor het hulpmiddel van uw gemeente ontvangen, nemen we binnen 48 uur contact met u op. Als het hulpmiddel op voorraad is, wordt het snel geleverd. Maar als het hulpmiddel op maat gemaakt of besteld moet worden, kan dit langer duren. In dat geval houden we u op de hoogte en informeren we u over de voortgang van uw aanvraag. U mag natuurlijk altijd contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Hulp nodig bij uw aanvraag in Eemsdelta of Het Hogeland?

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088-000 94 54 of stuur een e-mail.

Stuur een e-mail