Wat kan iemand nog zelf? En waar is ondersteuning nodig? Dit is het startpunt van waaruit wij te werk gaan. Door een verminderde handfunctie kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om een televisie te bedienen of deuren te openen. Zolang iemand bewust een beweging kan maken, hoe klein ook, is er met omgevingsbesturing echter veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het zelfstandig bedienen van radio, televisie, tablet en mobiele telefoon, maar ook verlichting op afstand bedienen, gordijnen, zonwering, deuren, sloten, de intercom en een personenlift. Met RTD wordt het mogelijk om controle over de volledige woonomgeving te behouden.
Persoonlijke oplossingen
Voor de één is een eenvoudige knop die met de hand bediend kan worden de oplossing; voor een ander die in bed geen knop meer kan bedienen omdat hij of zij een beademingsmasker is een andere oplossing nodig. In het geval van een beademingsmasker passen wij het zo aan dat de knop in het masker wordt gebouwd en bijvoorbeeld met de tong kan worden bediend. Is er sprake van een progressief ziektebeeld? Dan passen wij de manier van bedienen op een dusdanige manier aan dat het hulpmiddel blijft passen bij iemands situatie. U kunt rekenen op onze persoonlijke en constante begeleiding.
Slimme combinaties
Met behulp van slimme omgevingsbesturing heeft de gebruiker slechts één afstandsbediening nodig voor het bedienen van alle apparatuur in en rondom het huis. Zo kan met een Di-control een mobiel device als een tablet of smartphone worden ingezet om de omgeving te besturen. Ook maakt RTD het bijvoorbeeld mogelijk om via een rolstoelscanner een functie te ontsluiten wanneer een extra knop voor omgevingsbesturing niet mogelijk is. We denken graag mee over het slim combineren van knoppen.
Oplossingen van a tot z
Voor welke oplossing u ook kiest: de oplossingen regelen wij van a tot z. Van het aanvragen van elektrische gordijnrails tot het ervoor zorgen dat deze gordijnen bedienbaar worden op een manier die bij de cliënt past. U volledig ontzorgen, dat is ons uitgangspunt.