Geschreven door: Yasmin

Datum: 13-09-2023

Met de juiste hulpmiddelen kunnen mensen makkelijker en veiliger langer thuis blijven wonen. Of kunnen ze eerder naar huis na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Welke fysieke beperking iemand ook heeft, aangeboren of ontstaan door ziekte, ongeval of ouderdom: bij Kersten Hulpmiddelen willen ze mensen vooruit helpen, hun wereld vergroten en het leven gemakkelijker maken. “De vraag staat centraal: wat is er nodig voor deze persoon. Wij zorgen vervolgens wel dat wat daarvoor nodig is, gewoon geregeld wordt”.

“Wij zijn thuis in de wereld van hulpmiddelen, van product tot onderhoud, van keuring tot opslag, van maatwerk, advies tot training en scholing”, vertelt accountmanager Elly de Glee. Vestigingsmanager Kersten Hulpmiddelen Leeuwarden Thea Renes vult aan “Wij hebben de ervaring, de kennis en het laagdrempelige fijnmazige netwerk in deze regio. In Friesland zijn wij, naast onze vestiging in Leeuwarden, vooral bekend van de talloze uitleenpunten in de regio. Dat is een bewuste keuze, wij zitten dicht bij de mensen die ons nodig hebben. Dit is het hart van de hulpmiddelen in Friesland. Zo kunnen we iedere dag voor mensen het verschil maken. Daar doen we het voor!”

Meer kennis, betere zorg

Om de zorg bereikbaar en betaalbaar te houden moeten we alle zeilen bijzetten. Dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. Wat kunnen jullie daarin betekenen? Elly de Glee: “Er is nog een wereld te winnen. Bij particulieren die vaak nog niet weten dat er allerlei hulpmiddelen zijn die het leven makkelijker kunnen maken en dat veel van die hulpmiddelen gewoon vergoed worden. Iedereen kan gewoon zelf een hulpmiddel aanvragen. En aan de andere kant bij zorgprofessionals en het zorgonderwijs. Bij een deel van de zorgprofessionals zien we nog onbekendheid met de enorme mogelijkheden van hulpmiddelen. Dat is jammer, want slim inzetten van hulpmiddelen kan zoveel bijdragen aan meer zelfstandigheid en betere zorg.

Die onbekendheid zien we ook nog in met name het praktische onderwijs. We werken gelukkig steeds vaker samen met verschillende onderwijsinstellingen, door het te verankeren in onderwijsprogramma’s versterk je de kennis van nieuwe zorgprofessionals.” Meer uitwisseling van kennis over hulpmiddelen draagt bij aan verbetering van de zorg aan mensen. Want dat is waar het om draait.

Dit artikel stond eerder op de website van Zakenn.nl