Geschreven door: Eric Waterschoot

Datum: 31-03-2023

Land van Cuijk heeft voor de komende vier jaar opnieuw een overeenkomst afgesloten met Kersten Hulpmiddelen. Als hulpmiddelenleverancier mogen we voor deze fusiegemeente met bijna 100.000 inwoners, wederom onze Wmo dienstverlening aanbieden. Het betreft hulpmiddelen die bijdragen aan zelfredzaamheid van inwoners zoals bijvoorbeeld een scootmobiel, rolstoel of driewielfiets.

De hulpmiddelen worden verstrekt in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Als hulpmiddelenleverancier is Kersten niet alleen verantwoordelijk voor de levering van een goed en passend hulpmiddel, maar gaat het juist ook over service en onderhoud. “Uiteindelijk wil je als Wmo consulent, maar zeker ook als hulpmiddelengebruiker vooral worden ontzorgd en veilig en verantwoord gebruik kunnen maken van een hulpmiddel. Dat begrijpen wij als geen ander, aldus Bas Alberts, CEO Kersten Hulpmiddelen. Onze slogan is dan ook niet voor niks ‘het draait om mensen’, wij kijken altijd naar de mens achter het hulpmiddel. En dat doen onze Wmo teams in het land ontzettend goed!”

Keuzevrijheid voor elke inwoner

Elke gemeente in Nederland is vrij om te kiezen voor een of meerdere hulpmiddelenleveranciers. Deze gemeente heeft er bewust voor gekozen om alle grotere hulpmiddelenleveranciers in Nederland te contracteren. Hierdoor hebben de inwoners van Land van Cuijk maximale keuzevrijheid. Dit komt niet vaak voor. “Wij denken dat dit een goede ontwikkeling is; uiteindelijk is het de gebruiker van het hulpmiddel die kan bepalen hoe hij of zij de dienstverlening ervaart”, aldus Eugène Hake relatiemanager Wmo bij Kersten Hulpmiddelen.

Land van Cuijk is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De gemeente werd op 1 januari 2022 ingesteld door een fusie van de voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert en Grave. Het contract is gesloten over een periode van vier jaar met een optie om dit tot tweemaal toe te verlengen met twee jaar.

 

Vragen over hulpmiddelen in deze regio? Bel met 088-000 9420 of ga naar

wmolandvancuijk@kerstenhulpmiddelen.nl