Geschreven door: Richard

Datum: 23-03-2023

Kunnen vertrouwen op een samenwerkingspartner die op een veilige manier met gegevens omgaat wordt steeds belangrijker. En dat geldt zeker voor organisaties die werkzaam zijn binnen de zorgsector. Daarom is Kersten Hulpmiddelen het certificeringstraject ingegaan voor de ISO 27001 en NEN 7510; dé norm als het gaat over informatiebeveiliging. Inmiddels zijn we positief beoordeeld. Daarom kunnen we met trots zeggen dat ook Kersten gaat beschikken over de ISO 27001 en de NEN7510 certificaten.

Het begin van een nieuwe weg
Manager Quality and Assurance Odette Schmeits is enorm trots op dit resultaat. “Het was een enorme klus, maar wat ben ik trots op al mijn collega’s die zich hebben ingezet om dit mogelijk te maken. We hebben met Kersten echt een stap gezet in verdere professionalisering. Natuurlijk ligt het belangrijkste nog voor ons. Want nu we alle processen omschreven en geïmplementeerd hebben, gaat het over het werken vanuit deze veiligheidsgedachte. En over steeds blijven verbeteren. Dit is een prachtige mijlpaal en het begin van een nieuwe weg.”

Hier staat de norm voor
De NEN 7510 is een Nederlandse norm, ontwikkeld door de NEN. Deze norm is de standaard op het gebied van informatiebeveiliging in de zorg. De norm is qua opzet gebaseerd op de ISO27001, maar kent aanvullende zorgspecifieke maatregelen. De NEN 7510 is bedoeld voor zorgaanbieders en voor de beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie: de ICT-dienstverleners. Met een NEN 7510-certificering toont een organisatie aan dat het een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging heeft, waarbij persoonlijke gezondheidsinformatie zoals patiëntgegevens goed beveiligd en dus in goede handen zijn.

Wij zijn transparant
Ben je benieuwd waar dit allemaal over gaat? Lees dan hier onze verklaring van toepasselijkheid. Hierin geven we per thema aan wat de gestelde norm is en hoe we binnen Kersten deze norm hebben ingeregeld en gewaarborgd.

Klik op de afbeelding om de Verklaring van Toepasselijkheid te lezen.