Depot hulpmiddelen
logo-kersten
 


“Voorkom onnodige aanschaf van hulpmiddelen!”

U herkent het vast wel: een goed overzicht behouden van alle ongebruikte beschikbare hulpmiddelen in uw organisatie is vaak lastig. Hulpmiddelen raken soms zoek, worden uitgeleend aan een andere afdeling of staan lange tijd ongebruikt in opslag. Als een hulpmiddel vervolgens weer nodig is, wordt vergeten dat een hulpmiddel al beschikbaar is en wordt een nieuw middel besteld en onnodige kosten gemaakt. René Jacobs, onze depothouder in Roermond, vertelt over een kostenefficiënte oplossing. Altijd het juiste middel op de juiste locatie en geen onnodige aanschaf meer.

“Samen met mijn collega’s Coen Hillekens, George Urlings en Richard Schreurs ben ik verantwoordelijk voor de depotservice zorgorganisaties en WMO. Als depothouders beheren wij voor diverse zorginstellingen de hulpmiddelen. Wij runnen uw magazijn op afstand en daarmee nemen wij u het werk uit handen.”

Verspil geen tijd aan zoeken

“Door de hulpmiddelen van uw instelling in ons depot onder te brengen, zorgen wij voor een maximale inzet van al uw beschikbare hulpmiddelen. U verspilt geen tijd meer met zoeken naar een beschikbare tillift, douchestoel of ander hulpmiddel. Wij zijn voor u het magazijn op afstand. Heeft u een middel nodig, bestelt u dit eenvoudig via ons klantenportaal. Binnen de afgesproken levertijden leveren wij het gevraagde hulpmiddel, op iedere gewenste locatie van uw instelling.“

Bespaar opslag- en magazijnruimte

“U heeft natuurlijk niet altijd dezelfde hulpmiddelen nodig. Of in dezelfde aantallen. Met de komst van nieuwe cliënten wisselt dit. Ook hierin voorziet onze depotfunctie. Hulpmiddelen die u tijdelijk niet nodig heeft, staan bij Kersten in depot. U bespaart opslag- en magazijnruimte. Ruimte die waarschijnlijk altijd al schaars is en beter voor andere doeleinden gebruikt kan worden.”

Schoon en veilig

“Onder onze depotvoering valt meer dan alleen opslag. Halen we een middel op bij u, dan controleren wij het altijd eerst voordat het in de tijdelijke opslag gaat. Standaard voeren we een reiniging en technische inspectie uit. Indien nodig repareren we het middel. De middelen slaan we schoon en veilig op. Om optimale hygiëne te waarborgen laten we per kwartaal een microbiologisch onderzoek door een externe partij doen. Zij meten of er een eventuele groei is van relevante micro-organismen. Deze meting wordt bij verschillende voorzieningen en onderdelen gedaan. De scores en conclusies van deze onderzoeken tonen aan dat de processen naar behoren zijn verlopen. Dus of we nu een bed, tillift of douchebrancard uit ons depot halen, ieder middel is in optimale conditie en direct inzetbaar.”

Efficiënt en inzichtelijk

Via ons online klantenportaal heeft u altijd een helder overzicht van alle hulpmiddelen van uw instelling. Welke middelen zijn er? Op welke locaties staan ze? Hoe groot is de voorraad? In welke technische staat zijn de middelen? Op al deze vragen heeft u een direct en duidelijk inzicht. Een efficiënte manier van werken die rust geeft en vooral tijd- en kostenbesparend werkt. Nooit meer ‘per ongeluk’ een middel inkopen omdat een hulpmiddel bijvoorbeeld op een andere locatie stond.”

 depot hulpmiddelenRuime depotervaring

“Meer dan 55.000 hulpmiddelen hebben we inmiddels in beheer voor onze klanten. Vanuit de WLZ zijn wij ook depothouder van verschillende zorgkantoren en met trots mag ik zeggen dat wij 70% van alle WLZ rolstoelen beheren. Dit verzorgen wij met een team van ervaren depothouders die kunnen sparren met fysio- of ergotherapeuten om samen de juiste voorziening voor de cliënten te reserveren.”

Alle voordelen van opslaan in ons depot

  • U voorkomt onnodige aanschaf van nieuwe middelen
  • U heeft via ons klantenportaal een duidelijk overzicht van uw ‘stilstaande’ hulpmiddelen
  • U krijgt een betere benutting van uw magazijn- en opslagruimte
  • U bespaart kosten en bent verzekerd van een efficiënte inzet van uw hulpmiddelenpark
  • Uw hulpmiddelen zijn in optimale conditie en altijd veilig en schoon in gebruik
  • U wordt logistiek ontzorgt: wij halen en brengen uw middelen
  • Snelle levering

Meer weten?

Wilt u meer informatie over depotmogelijkheden voor uw zorginstelling? Bel naar 0475 348 348 en of stuur een e-mail naar: info@kerstenhulpmiddelen.nl

September 2018