logo-kersten
 

Opening uitleenpunt in Harlingen

Op 28 augustus jl. hebben Nieuw Zuid en Kersten Hulpmiddelenspecialist een uitleenpunt geopend aan de Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. De uitleenlocatie wordt gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers die bezoekers graag willen ontvangen. Vanaf maandag 31 augustus kan men hier terecht voor het (kosteloos) lenen, huren en kopen van hulpmiddelen. De uitleen is geopend op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur en op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Buiten de openingstijden kan men een afspraak maken via tel. 06-18426429.

In behoefte voorzien
De regio Harlingen is nu weer voorzien van de mogelijkheid om cliënten en zorgprofessonials adequate hulpmiddelen te lenen die noodzakelijk zijn voor het herstel of het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Voorheen was de uitleen ondergebracht bij Almenum in Harlingen. Bij Nieuw Zuid kan op vertoon van de zorgpas de volgende (kleine) hulpmiddelen worden geleend: badplank, bedheffer, bedleestafel, bedverhogers, dekensteun, douchestoel, gipssteun, glijlaken, lucht-/windring, ondersteek, kinderrolstoel, rolstoel, rugsteun, toiletstoel en toiletverhoger. Voor bedden, matrassen, speciale AD-hulpmiddelen en tilliften, kunt u bellen naar telefoonnummer: 088 – 0009488. Deze artikelen worden thuis bezorgd.

Advies
De medewerkers en vrijwilligers van Kersten Hulpmiddelenspecialist en Nieuw Zuid nemen de tijd om te adviseren welk hulpmiddelen het beste passen. Of u nu werkzaam bent in de zorg of zelf een hulpmiddel nodig heeft. In Harlingen staan ook vrijwilligers klaar om hierbij behulpzaam te zijn.