Weer mobiel met loopfiets
logo-kersten
 


“Heeft u klachten met lopen en wilt u toch weer genieten van een wandeling?”

“Dat bewegen van groot belang is voor uw conditie en gezondheid is bekend. Een half uur per dag bewegen is de norm, maar ook ik vind het lastig om dit altijd te halen. Als u bovendien lichamelijk hinder ondervindt bij het lopen, is het nog veel moeilijker om voldoende beweging te krijgen.”

Tonni Post - Productspecialist bij kerstenTonni Post is productspecialist bij Kersten en al jaren intensief bezig met mobiliteit bij mensen met lichamelijke klachten. Hij heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de loopfiets; de ideale oplossing om weer te bewegen en mobiel te zijn.

Tonni vertelt vol passie over de nieuwe lijn loopfietsen van Kersten: “Met een fiets als loophulpmiddel kunt u gezond bewegen op een verantwoorde én veilige manier. Uw benen worden ontlast en u blijft lekker in beweging. Het is een mooie combinatie van zitten, lopen en rijden. Dat komt ook in de naam van de nieuwe modellen tot uitdrukking. De loopfietsen heten de Q-Go Mezcla 1 en Q-Go Mezcla 2.

Mezcla is Spaans voor vermenging of mix. En dat is precies wat de loopfiets u biedt; een gezonde mix van lopen én fietsen.”

Mobiel met een loopfiets

“Met een loopfiets kunt u niet alleen weer naar buiten en gezond bewegen. U krijgt ook een stukje vrijheid en zelfstandigheid terug. Met de loopfiets kunt u bijvoorbeeld zelf een boodschap doen. U gaat naar de markt. U bezoekt een museum. Of maakt een heerlijke boswandeling. Dingen die u altijd graag hebt gedaan, maar die door klachten bij het lopen niet meer mogelijk waren. De loopfiets biedt net die extra ondersteuning. Een handig loophulpmiddel.”

Weer zelfstandig op pad!

“Gebruikers van onze loopfietsen zijn heel positief. Zoals mevrouw Vanwachtendonk die sinds eind vorig jaar een loopfiets van Kersten gebruikt. Ze schreef mij in een mooie mail hoe blij ze is met haar loophulpmiddel. Hoe haar leven positief veranderd is. Eindelijk weer zelfstandig ergens naar toe kunnen. Ervaren hoe fijn het is om weer een stukje vrijheid terug te hebben en te kunnen bewegen.”

Lichtgewicht fiets – goed hanteerbaar

Bij de ontwikkeling van de loopfiets hebben we goed rekening gehouden met het gewicht. Tonni: “Uitgangspunt is altijd geweest; geen gedoe bij het meenemen van de loopfiets in auto, bus of trein. De loopfiets van Kersten is licht in gewicht; maximaal 10 kg en dus goed te hanteren. Daardoor veel eenvoudiger mee te nemen als een gewone fiets.”

Pluspunten op een rij

Loopfiets met zeer lage instap

Loopfiets Mezcla serie: zeer lage instap

“Als ik de vijf belangrijkste voordelen van de loopfiets voor u opsom, is dat:

  1. Nieuwe mobiliteit –  U geniet weer van bewegen en buiten zijn. De loopfiets geeft u uw mobiliteit terug.
  2. Onbelast bewegen – Uw lichaam wordt veel minder belast door de zitondersteuning. Lopen is weer genieten.
  3. Zeer lage instap – U kunt eenvoudig én veilig op- en afstappen. De extra lage instap maakt de loopfiets voor iedereen geschikt.
  4. Hindernissen zijn geen probleem – U heeft geen moeite met obstakels. Stoepranden en drempels zijn geen hindernis door de grote wielen van de loopfiets.
  5. Maximaal comfort U bepaalt zelf eenvoudig de juiste zit- en loophoogte door de in hoogte verstelbare zadelpen en stuurinstellingen. Zowel zadel als stuur zijn traploos verstelbaar.”
Mezcla 2 met optioneel inklapbaar stuur.

Optioneel een inklapbaar stuur.

“De loopfiets heeft ook nog een aantal leuke opties:

  • Een mandje op het stuur voor de boodschappen
  • Afneembare voetondersteuning voor extra veiligheid
  • Een wandelstokhouder voor op het stuur
  • Een inklapbaar stuur, ook erg handig voor het meenemen van uw loopfiets in het openbaar vervoer of auto.”

Wordt een loopfiets vergoed?

“Deze vraag krijg ik vaak van mensen”, vertelt Tonni. “Hulpmiddelen voor mobiliteit, zoals de loopfiets, kunt u vergoed krijgen vanuit uw basisverzekering. U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding van een loophulpmiddel als u hier langdurig op bent aangewezen. Voor meer informatie verwijs ik u naar uw zorgverzekeraar.”

Download onze productflyer

Wilt u ook weer meer bewegen en lekker genieten van een wandeling in de frisse buitenlucht? Download hier onze loopfiets productleaflets.

Maart 2018