Zorgbed voor valpreventie
logo-kersten
 


“Een goede én veilige nachtrust op 7 cm van de grond”

“Is er een groot risico op vallen? Heeft uw cliënt door valangst onrustige nachten? Of heeft uw cliënt steeds meer moeite met in en uit bed stappen? Dan is het hoog-laag bed PCC Low Sleeper NXT de beste oplossing.”

 “Als ik bij zorginstellingen adviseer over de inzet van dit hoog-laag ledikant”, vertelt Tonni Post, productspecialist bij Kersten, “zijn de zorgprofessionals verrast over de vele mogelijkheden:

  • optimale valpreventie en veiligheid voor de cliënt
  • verzorgingsgemak én kwaliteit voor de zorgprofessionals
  • gebruiksgemak voor de facilitaire dienst.

Uitgangspunt bij het ontwerp van het bed is een vermindering van de fysieke belasting en dat zo breed mogelijk. Met alle betrokkenen is rekening gehouden.”

Valpreventie en veiligheid voor uw cliënt

“Samen met fabrikant Spring Produkties in Zeewolde heb ik dit bed ontwikkeld dat kwaliteit, comfort en veiligheid biedt”, licht Tonni toe. “De PCC Low Sleeper NXT heeft een groot hoog-laag bereik. De cliënt slaapt veilig op de laagste stand; 7 cm. Geen zorgen meer dat iemand ’s nachts uit bed valt met alle gevolgen van dien. Dit bereik is uniek Nederland. Geen enkel hoogwaardig verpleegledikant kan tot 7 cm zakken. De lighoogte is overigens exclusief matras.”

Spring Produkties-PCC Low Sleeper NXT hoog-laag bed

Tonni Post (Kersten) en Carlo Heida (Spring Produkties) met de PCC Low Sleeper NXT in productie: hoog-laag bed van 7 tot 87 cm

Volgens ICE Bedden Norm én huiselijke uitstraling

“Wat ik belangrijk vind, is dat het bed altijd aan de laatste stand van de ICE Bedden Norm voldoet. Dit is bij vele andere hoog-laag bedden niet altijd het geval. Bij de ontwikkeling hebben we de huiselijke uitstraling van het hoog-laag ledikant niet uit het oog verloren. Veiligheid staat voorop, maar een huiselijke sfeer is ook prettig. Die draagt zeker bij aan het comfort en welzijn van de cliënt.”

Extra functies hoog-laag bed voor meer welzijn

“De PCC Low Sleeper NXT is voorzien van een autoclaaf functie. Dit zorgt voor de meest comfortabele zitpositie in bed. Verder kan het bijvoorbeeld voorkomen dat uw cliënt in een houding moet liggen waarbij de benen hoger gelegen zijn dan het hart. Dit stelt u via de trendelenburg functie in. Daarmee kantelt u het gehele bed achterover zodat er minder bloed in het veneuze systeem van de benen achterblijft en meer bloedvolume beschikbaar is voor de hersenen.”

Hoog-laag zorgbed PCC Low Sleeper NXTVerzorgingsgemak voor uw verplegend personeel

Werkt u als zorgprofessional met de PCC Low Sleeper profiteert u van diverse technische pluspunten, zoals:

  • Stabiliteit – ook in de hoogste stand, 87 cm, is dit hoog-laag bed uiterst stabiel.
  • Groot hoog-laag bereik – dat maakt dat u altijd gemakkelijk uw cliënt kunt verzorgen.
  • Handige bediening – de elektrische rug- en beenverstelling is eenvoudig te bedienen via tiptoetsen.
  • Soepele verrijdbaarheid – het bed is makkelijk verrijdbaar en snel op de rem te zetten. Daar zorgen de dubbelrol Tente wielen voor.
  • Geen afknelgevaar – door een elektronische afschakeling bij de laagste stand is dit gevaar uitgesloten.”

Ook gebruiksgemak voor uw huishoudelijke dienst

Tonni: “Vaak wordt bij het ontwerp van bedden alleen rekening gehouden met de cliënt en het verplegend personeel. We weten echter uit ervaring dat de huishoudelijke of facilitaire dienst die de bedden moet verplaatsen, opslaan en reinigen, ook gebaat is bij gebruiksgemak. De PCC Low Sleeper NXT heeft daarom een deelbaar inlegraam. Is door één persoon op- en af te bouwen. Door het deelbare raam dat als transportframe fungeert, is het bed ook efficiënt en compact in opslag. De constructie is sterk, kwaliteit verzekerd. Net zoals de hoogwaardige electronica die wordt aangestuurd door Linak motoren. Een topmerk dat staat voor een innovatieve, veilige en betrouwbare beweging en hefcapaciteit van uw hoog-laag bed.”

Download onze productflyer

Wilt u een veilige en goede nachtrust voor uw cliënten én gebruiksgemak voor uw verplegend personeel?

Download hier de productflyer waar u alle technische informatie vindt.

Of mail voor een demonstratie onze specialist Tonni: tonnipost@kerstenhulpmiddelen.nl

Juni 2018