logo-kersten
 

Hulpmiddelenuitleen

Kortdurende verstrekking van hulpmiddelen

Wanneer iemand voor kortdurend gebruik (maximaal 26 weken) een hulpmiddel nodig heeft, is het mogelijk dit te lenen. De cliënt betaalt hier zelf niets voor; dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Het pakket aan hulpmiddelen dat geleend kan worden is vastgelegd in de Zorgverzekeringswet. De hulpmiddelen zijn opgenomen in de basisverzekering: hierdoor is het pakket aan hulpmiddelen dat geleend kan worden voor iedereen gelijk.

Kersten heeft voor de kortdurende verstrekking van hulpmiddelen contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat Kersten alle inwoners van Nederland kan bedienen met de kortdurende verstrekking.

Bij een strategische samenwerking tussen een zorgorganisatie en ons bedrijf kan Kersten de uitleenhulpmiddelen leveren. Met een telefoontje naar de Klantenservice kunnen hulpmiddelen de volgende werkdag al bij de cliënt geleverd worden. Vele hulpmiddelen kunnen in één van onze vestigingen of winkels (Gezondshops) worden opgehaald.

Met ingang van 1 januari 2013 zijn de eenvoudige loophulpmiddelen uit het basispakket verdwenen. Het lenen van krukken, rollators en overige loophulpmiddelen via de kortdurende uitleen is niet meer mogelijk.

De vraag naar deze hulpmiddelen blijft onverminderd groot.

Kersten biedt daarom het mobiliteitspakket aan ledenverenigingen van zorgorganisaties aan. Bij een samenwerking tussen een ledenvereniging en Kersten kunnen de leden met dit pakket gratis gebruik maken van krukken, een rollator of looprek.

Hiermee biedt u de leden van uw ledenvereniging een garantie op mobiliteit. Daarnaast kunt u het mobiliteitspakket gebruiken als marketingtool voor de ledenwerving. Kersten ondersteunt de ledenservice daarbij met verschillende acties.