Begeleider Reconditionering / Social Return

Publicatiedatum: 27/03/2018

Functie: Begeleider Reconditionering / Social Return (Almelo)
Fulltime: 38 uur
Regio: Almelo

Bedrijfsinformatie
Kersten Hulpmiddelenspecialist is gespecialiseerd in het adviseren, leveren en onderhouden van hulpmiddelen aan particulieren, gemeenten (WMO), zorginstellingen, zorgkantoren en zorgverzekeraars. We onderscheiden ons door de klant centraal te stellen, waarbij passie en cliëntbeleving centraal staan bij onze ervaren  en betrokken medewerkers. Wij willen dat onze cliënten de zorg krijgen die ze mogen verwachten. Bovendien vervult Kersten een voortrekkersrol op het gebied van het herverstrekken van revalidatiehulpmiddelen. Kwaliteit, veiligheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid staan hierbij hoog in het vaandel. Kersten heeft circa 300 medewerkers met vestigingen in Heteren, Almelo, Nijkerk en hoofdkantoor in Roermond.

Doel van de functie
De Begeleider Reconditionering is verantwoordelijk voor de functionele aansturing en begeleiding van Medewerkers Reconditionering – social return en tevens het coördineren en (mede)uitvoeren van demontage en reiniging van alle voorkomende hulpmiddelen. Je draagt zorg voor de operationele instructies t.b.v. de uitvoering van reconditioneringsactiviteiten zodat dat de geleverde voorzieningen optisch en hygiënisch voldoet aan de gestelde norm.

Werkzaamheden/functieprofiel

 • Dagelijkse operationele en functionele aansturing van social return medewerkers.
 • Inzicht hebben in beperkingen en mogelijkheden van social return medewerkers en hier op de juiste wijze anticiperen.
 • Coördineren en begeleiden inwerktraject (nieuwe) medewerkers.
 • Zorgdrage­n voor adequate dagelijkse personele bezetting, binnen de bestaande formatie (rooster en verlofplanning).
 • Zorgdragen voor correcte inname en ontvangst binnenkomende hulpmiddelen.
 • Monitoren, controleren en instrueren van reconditioneringsactiviteiten voor kwaliteits- en voortgangsborging
 • Beoordelen hergebruikmogelijkheden en indien van toepassing afkeuren van de onderhoudsstaat van diverse hergebruikte hulpmiddelen bij binnenkomst.
 • Demonteren van standaard hulpmiddelen, zowel mechanisch als elektrisch.
 • Eenvoudige montage van voorzieningen voor reconditionering.
 • Reinigen van voorzieningen met behulp van wasmachine, stoomcleaner, hogedrukreiniger, borstel,- en luchtdrukapparatuur.
 • Inruimen van voorzieningen in magazijn/depot.

Competentieprofiel
We zijn op zoek naar een proactieve teamplayer met goede communicatieve vaardigheden, die graag met en vóór mensen werkt en tevens affiniteit heeft met de revalidatiebranche. Als begeleider social return heb je naast coachende eigenschappen ook technische aanleg. Je werkt volgens afgesproken kwaliteitseisen en protocollen en levert resultaat binnen de afgesproken tijd. Hierbij ga je nauwkeurig en systematisch te werk. Naast het werken in teamverband is het van belang dat je in staat bent zelfstandig te werken. Je kunt snel schakelen vanuit een praktische dan wel begeleidende rol  waardoor de reconditioneringsactiviteiten geborgd zijn. Met een flexibele en enthousiasmerende instelling, ben jij misschien wel de meest geschikte kandidaat om ons team te versterken.

Opleidingsniveau
De functie vereist kennis die naar aard en niveau gelijkwaardig is aan een afgeronde MBO opleiding, aangevuld met enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie. Aanvullende cursussen op het gebied van een ERP systeem zijn een pre.

Wat bieden wij?
Naast een uitdagende en inspirerende werkomgeving, bieden wij een marktconform salaris en rechtspositie conform de CAO Metaal en Techniek. Daarnaast biedt Kersten een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden, collectiviteitskorting voor diverse zorgverzekeringen en deelname aan het pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT).

Interesse?

Nadere informatie graag opvragen bij Eric Vocking, Teamleider Almelo (06-51899292).

Jouw sollicitatie en CV binnen 10 werkdagen, bij voorkeur via email, sturen aan:

Kersten Hulpmiddelenspecialist B.V.
Afdeling HR
Keulsebaan 510
6045 GL Roermond

Email: vacature@kerstenhulpmiddelen.nl

Telefoon: 0475-348341